SEO Stockholm 

Stockholm orange torn_1000x667px.jpg

En sida dedikerad för att ranka SEO Stockholm högt

SEO Stockholm är ett av de mest konkurrensutsatta sökfraserna inom sökmotoroptimeringen. Tänk på det. SEO-byråer ska naturligtvis synas högt i sökresultaten när någon söker efter våra tjänster och Stockholm är Sveriges huvudstad där motståndet är som tuffast då flest byråer finns här. Därför är denna sida uppsatt som en SEO-utmaning för att se om vi på Raqs kan slå jättarna på fingrarna när det kommer till kärnan av sökmotoroptimeringen.

Designmässigt kommer sidan inte vara en höjdare då vi fokuserar på text och bilder. Inga animationer, flashiga funktioner eller andra element som kan störa Googles algoritmer som beslutar om vi ska ranka högt eller inte. Dessutom minimalt med kod, blanka ytor eller stora bilder.


 

Lokal SEO i Stockholm och i resten av landet

Lokal SEO innebär att man optimerar för en del av landet, i detta fall Stockholm. Vi jobbar självklart med SEO över hela Sverige. Internet har gjort att alla människor endast är ett mail bort och du kan alltid ringa oss och diskutera en strategi som skulle passa dig. Dock så har vi åtagit oss att ranka högst på SEO Stockholm och därför kommer denna sida enbart att optimeras för det. Meningsuppbyggnaden kan bli konstig då det kommer saknas ett “i” när vi skriver ut SEO Stockholm. Hoppas att du har överseende med det. Nu kör vi igång.

Grundfakta om sökningen SEO Stockholm och Stockholm SEO

Varje månad görs det enligt sökordsplaneraren i Google ads 390 sökningar på SEO Stockholm och 170 på Sökmotoroptimering Stockholm. Tar man i beaktande olika varianter av sökningen som exempelvis SEO i Stockholm och Stockholm SEO kommer man upp i ett hundratal sökningar till. Totalt alltså ca 700 per månad.

Topp 7 på sökningen SEO Stockholm består i dagsläget av några högprofilerade SEO byråer som optimerat sina sidor maximalt för att ranka högt. Det blev topp 7 av den enkla förklaringen att min skärm inte hade mer utrymme för att klippa ut topp 10 och det blev för smått att zooma ut 😉.

Det komiska i den här listan är att toppositionen som innehas av våning 18 inte sitter i Stockholm utan i Halmstad. Starkt jobbat 👏. Pineberry som är i särklass störst kvalar in på en sjunde position på den ärevördiga listan. Som du kan se är det en blandning av SEO och Sökmotoroptimering som används. Ibland har man helgarderat och använder båda orden i titeln. Allt för att maximera chanserna att träffa rätt. Dock så satsar vi enbart på SEO Stockholm på den här sidan.


 

Topp 7 sökresultatet för sökningen SEO Stockholm tisdagen den 9:e April 2019

Topplistan 190409 på Sökningen SEO Stockholm

Våning 18 - Wordpress
SEOnordic - Squarespace
Sitea - Wordpress
Rocketdigital - Wordpress
Brandson - Wordpress
Brath - Wordpress
Pineberry - Wordpress

Wordpress har klar majoritet av de högst rankade sidorna. Det är inte så konstigt då det ursprungligen är en bloggplattform som är optimerad för texter. Google är en robot som läser text så det är naturligt att SEO-byråerna bygger med Wordpress. Dessutom finns det oändligt med SEO-tillägg som bla yoast SEO till Wordpress.

I de andra CMS:en finns de flesta verktygen och funktioner inbyggt från start. Eloge till SEOnordic som kvalat in med en Squarespace sida. Vi på Raqs jobbar helst med Squarespace och denna sida är alltså en sådan, byggd i Squarespace.

Vi rankar i dagsläget inte på topp 100 för frasen SEO Stockholm men lyckas prestera plats 70 för Sökmotoroptimering Stockholm. Detta mestadels tack vare att vår titel har den frasen på startsidan.

All SEO handlar om att förbättra användarupplevelsen av din hemsida och leverera relevant innehåll.
— Hasan Fransson

CMS på hemsidorna som jobbat bäst med SEO

Ett CMS, content management system, är verktyget bakom hemsidan där man publicerar text och gör ändringar. Wordpress är det i särklass största med ett gäng aspiranter som Wix och Squarespace därefter.


 

Vad är då SEO?

SEO är en engelsk förkortning och står för “Search Engine Optimization”. Att optimera för Google och andra sökmotorer gör man när man vill ranka sin hemsida högt för att således nå fler kunder som söker efter dig och ditt företag. En marknadsföringskanal som är helt digital och som har vuxit explosionsartat i takt med att Google blivit alltmer dominerande som sökmotor. Nedan kommer vi gå igenom lite djupare vad de olika delarna i optimeringen går ut på och hur du kan lyckas med din digitala satsning. Oavsett om du siktar på att ranka högt i Stockholm eller Borlänge.

Grunderna i SEO

När vi pratar om SEO pratar vi om olika saker som görs dels på din hemsida och dels på andra hemsidor. Då sökmotoroptimering är en helhetssyn på hur hemsidan presterar jobbar man on-page och off-page med fokus på användarna.

SEO On-page optimering

Här tittar vi på hur din sida presterar mot en mängd olika parametrar. Det enklaste man kan göra själv är att justera sidornas titlar och rubriker. De ska överensstämma med vad du vill synas på. Den här sidans titel och H1:a är således SEO Stockholm.

Hastighet
Du tappar hälften av dina besökare om sidan tar längre tid än 3 sekunder att ladda. Google vill leverera en snabb upplevelese till sina användare. Dessutom görs majoriteten av alla sökningar via mobilen som inte har lika snabbt internet som en dator. Mät och gör en ordentlig optimering av hastigheten på din sida. Testa pingdom tools eller Googles egna pagespeed insight för att få en uppfattning om hur du presterar. Ett stalltips är att komprimera bilder och videor så hårt du kan. Toppbilden på den här sidan är under 100k. Skulle du skriva ut den ser den ut som något katten släpat in. Den duger dock för en skärmvisning.

Relevant innehåll
Säkerställ att ditt innehåll på hemsidan är relevant, tillräckligt långt och engagerar dina läsare. En besökare som börjar läsa men lämnar sidan snabbt tolkar Google som att din sida inte var intressant för den här sökningen. Dessutom ska innehållet vara unikt och ha optimerade rubriker.

Landningssidor
En landningssida har som syfta att attrahera människor som söker på en specifik sökfras. När de sedan kommer in på din sida via landningssidan kommer de åt allt innehåll du har. Dock ska du se till att ha en call to action som exempelvis kan vara att besökaren ska lämna sin mailadress, ringa dig eller boka upp sig på en gratis demo.

Ett exempel på en landningssida vi skapat internt är Sökmotorkonsult Stockholm. Optimerad för att ranka på just Sökmotorkonsult Stockholm och som för närvarande är topp 10 i sökresultatet. *Uppdatering maj 2019, vi rankar etta på sökmotorkonsult Stockholm.

Oj va text om SEO Stockholm.
Kontakta Raqs för att prata istället.

Responsivitet
Din sida måste se bra ut i mobilen och surfplattan. Då Google införde mobile-first betydde det att de hemsidor som inte var optimerade för mobiler fick en dödskyss av sökjätten.

Säkerhet
Ett SSL-certifikat skyddar den informationen som skickas mellan en besökare och en hemsida. Då det finns många fula fiskar där ute är numera en säker hemsida en otroligt viktig rankingfaktor. Det går snabbt och relativt enkelt att säkra sin hemsida från din domänhanterare.

Punktlistor

  • Gör ditt innehåll skumbart

  • Lyfter ditt viktigaste budskap

  • Bra att använda när du har mycket text

SEO Off-page optimering

När man pratar off-page pratar man kort och gott om länkar från andra hemsidor till din hemsda. Se till att andra hemsidor länkar till dig och med de sökfraser som du vill ranka högt på. Prata med leverantörer, samarbetspartners eller tidningar för att säkerställa att du får den länkkraft som du förtjänar. Var noga med att berätta för Google om någon skum hemsida länkar till dig då det kan verka negativt för din optimering. All publicitet är således inte bra publicitet.

SEO = användarvänlighet

Det här är viktigt att komma ihåg. Allt SEO-arbete ska utföras med användarnas främsta i bakhuvudet. Texterna ska vara läsvärda, länkarna ska gå att klicka på och telefonnummer ska vara tydliga och gå att ringa från direkt. Upplevelsen på din hemsida ska helt enkelt vara sömlös utan friktioner. Därför straffar Google sidor som försöker fuska utan att tillföra värde till en besökare. Som exempel kan nämnas om du börjar gömma svart text på svart bakgrund eller bara fyller texterna med dina önskade sökfraser.

I början av sökoptimeringens era gick det att fuska ganska enkelt men med åren blir algoritmerna och robotarna smartare vilket sänkte sidorna som hade orent mjöl i påsen. En annan viktig faktor är hur länge en besökare stannar på din sida. Stannar man länge på en sida tolkas det positivt och att besökaren hittade det den sökte efter.


 

Testa hur SEO optimerad din hemsida är

* Inget spam, vi lovar.

 
 

 

Bra SEO verktyg som du kan använda själv

Lika mycket som en hantverkare behöver sina verktyg jobbar vi systematiskt med SEO verktyg för att kontrollera och justera optimeringen på sidorna. Det handlar om mycket data som ska analyseras vilket de här verktygen underlättar enormt. Det skulle krävas oerhörda mängder timmar att göra SEO arbete manuellt. Många verktyg har en gratisfunktion eller prova på period om du känner dig osäker.

Ahrefs
Störst, kändast och dyrast. Kan allt och lite till.

Google Search Console
Googles egna verktyg för att kontrollera hur människor hittar till din sida när de söker. Alldeles gratis och enkelt att använda. Samtliga hemsidor bör aktivera search console och titta på datan lite då och då.

Google Pagespeed insights
Kontrollera hastigheten på din sida. På sidor byggda i vissa CMS, som Squarespace, ger detta verktyg ett felaktigt utslag. Då är Pingdom Tools att rekommendera. Kom ihåg att du ska sikta på att hamna under 3 sekunder.

Nightwatch Search visibility tracker
Spårar din ranking på utvalda sökord, kontrollerar länkar och samlar in data från alla större källor. Oumbärlig för SEO-byråer.

SEO Quake - chrome plugin
Kontrollera en sidas SEO-optimering direkt i Google chrome. Grymt bra för en snabb kontroll av en sida som ger dig en överblick.

Screaming frog SEO spider
Ett gratisprogram där du skickar in en groda, eller spindel, som snabbt tittar på en hel hemsida och hämtar ut nödvändig data som titlar, felkoder och antal sidor. Som en hälsokontroll fast för hemsidor.


 
SEO-certifiering för Hasan Fransson. Tack Pineberry för det utmärkta testet på  SEO-cert.se

SEO-certifiering för Hasan Fransson. Tack Pineberry för det utmärkta testet på SEO-cert.se

SEO-konsult baserad i Stockholm

Jag som skrivit denna sida är en engagerad SEO-konsult som gärna tittar på siffror och statistik men går mer igång på affärerna bakom siffrorna. Att ranka högt kan alla göra. Att göra bra affärer och komma till avslut är det få som bemästrar.
Se därför till att din optimering görs av någon som förstår hur dina kunder söker och hur de vill göra affärer med dig.
Nedan några frågor som jag brukar få kring SEO.

Vad kostar SEO?

SEO kostnaden kan variera oerhört men det är ofta en lönsam strategi om man är långsiktig. En landningssida från oss börjar på 3 000:- för en sökfras som du önskar ranka högt på. Dock så krävs det nästan alltid en genomgång av hemsidan för att landningssidorna ska ha en bra effekt. Räkna med några dagars grundarbete om du har en stor sida med många undersidor.

Kostnaden för SEO går att mäta oerhört lätt och ROI “Return on Investment” är ganska stor. I jämförelse med traditionell marknadsföring kan man snabbt hämta hem de pengar man lagt på SEO.
Vill du ha några exempel på kostnader för SEO och vad våra kunder har fått tillbaka är du välkommen att skicka ett mail. Vi gillar att analysera siffror.

Vad är skillnaden mellan SEO och SEM?

SEO handlar om att du ska ranka högt på det organiska söket. SEM är betalda annonser i Googles sökfält. Den största skillnaden är att du betalar per klick när du jobbar med SEM och får klicken gratis när det handlar om SEO.

Hur lång tid tar det innan SEO:n börjar verka och jag kan ranka högt?

Här beror det på hur tuff konkurrensen är i din nisch och hur väl optimerad din sida är. Det kan ta allt från några veckor till några månader för att nå riktigt bra resultat. Räkna med ett halvår så är det en bonus om det går snabbare. Har du en helt ny hemsida kommer det ta längre tid än om du har funnits i några år.

Finns det några garantier med SEO?

Den enda garantin vi kan lämna är att dina besökare på hemsidan kommer få en mycket behagligare upplevelse. Då vi optimerar med dem i åtanke så är användarvänlighet vårt mantra. Google ändrar ständigt sina algoritmer och ingen vet exakt hur de jobbar. Chansen är dock oerhört hög att du kommer ranka högt om du jobbar strategiskt med SEO.

Hur rapporterar ni ert SEO-arbete?

Allt vi gör dokumenteras och läggs in i våra SEO-verktyg. Dessutom kommer du få en rapport varje månad på hur dina sökfraser presterar. Vi hjälper dig komma igång med alla Googles verktyg så att spårning och uppföljning blir enkelt.

Kan jag jobba med lokalt SEO?

Absolut. Mobilen som du har med dig är en av algoritmerna som används när Google presenterar sökresultatet till dig. Lägger du in dina uppgifter i my business och optimerar för städer eller varför inte gator så är det högre chans att du lyckas med SEO-arbetet.


 

SEO Stockholm – kommer Raqs webbyrå att ranka högst?

Det är här som tidigare nämnt ett test. Min tro är att vi åtminstone kommer upp i topp 100 innan sommaren 2019. Självklart hoppas vi på bättre resultat men konkurrensen bland SEO-byråerna är stenhård och vi jobbar långsiktigt med SEO. Dessutom finns det sökmotoroptimerare där ute med betydligt större ekonomiska muskler. Dock sitter vi på en kreativ ådra som heter duga. Dessutom har vi en tydlig vision om vem som är bäst på seo. Titta därför in här med jämna mellanrum då vi kommer uppdatera regelbundet hur ställningen inom Sökmotoroptimeringen ser ut

 
SEO analys.jpg

SEO analys av denna SEO Stockholm sida. Testad på sidan Sökmotorkonsult.se Återigen, tack Pineberry.

 

Vill du hjälpa oss i tävlingen mot jättarna får du gärna länka till den här sidan. Helst med ankartexten SEO Stockholm. Då blir vi superglada och bjuder dig garanterat på lunch i Stockholm en vacker dag. Och firar framgångarna inom SEO med lite bubbel.


Uppdateringar kring utmaningen för
SEO Stockholm

Uppdatering – placering SEO Stockholm 190527

På en månad lite drygt har vi lyckats klättra till 11:e plats på den åtråvärda listan. På grund av en teknisk miss från vår sida är det sidan som handlar om SEO-byrå Stockholm som rankar bäst. Dock är vi oerhört optimistiska om att kunna nå topp 10 till sommaren 2019. Med denna sida.

SEO Stockholm placeringar 190527.jpg

Uppdatering SEO Stockholm 190610 – vi har nått topp 7

Sökresultat på “Seo Stockholm” 190610

Den tionde juni, två månader efter sidans lansering, nådde vi topp 7 på Sökfrasen SEO Stockholm.

Som du kan se till höger har vi både plats 7 och 8 då det finns 2 sidor som kan ranka högt på den sökningen.

Google har precis meddelat att en domän kommer få ha max två träffar på förstasidan av sökresultatet. Du hittar artikeln på Searchengineland.

Kan vi lyckas knipa plats 1 och 2 på SEO Stockholm?

Den som har tålamod får se.


SEO efter sommarens uppehåll i Stockholm 190909

Semestern är över och vi fortsätter att klättra på topplistan över SEO Stockholm. Nu har vi petat ner ytterligare 2 kollegor i branschen och hamnar på plats 5 och 6 med våra sidor. Fortfarande är sidan som handlar om SEO-byrå Stockholm starkare. Båda rör sig med gemensamma steg uppåt.

 
Placering över söktermen SEO Stockholm 190909.

Placering över söktermen SEO Stockholm 190909.

 

 

 Höstuppdatering placering SEO Stockholm 191017

Oktober är kommen i Stockholm och det regnar utanför fönstret. SEO mästarna sitter inomhus och skapar magi. Nu har vi nått andra plats på den ärorika listan. Kan vi peta ner våning 18 innan årsskiftet?

 
SEO placering 191017.jpg