Sökmotorkonsult i Stockholm

Vi är en digital sökmotorkonsult baserad i Stockholm. Titeln sökmotorkonsult är relativt ny och kan därför uppfattas olika beroende på vem som pratar om det. Arbetsuppgifterna varierar men det som verkligen kännetecknar en duktig person som jobbar med sökmotorer är en känsla för siffror och innehåll. Kombinera det med en genuin förståelse för att göra affärer så är cirkeln sluten. När man pratar om sökmotorer i Sverige är det oftast Google som menas då de har 95% av den svenska marknaden. Låt oss då titta på vad man gör på Google för att de ska tycka om en sida. 

Det finns främst 2 delar av optimering vilka är:

  1. Teknisk optimering

  2. Innehållsoptimering 

Den tekniska optimeringen innefattar delar som säkerhet, hastighet, titlar, sidkartor, url:er och struktur. Det finns rätt bra kvalificerade gissningar om vilka algoritmer som Google använder och vad som är relevant att lägga tiden på att optimera. 

Innehållsoptimeringen handlar i grund och botten om att skapa innehåll på sin hemsida baserat på vad människor söker efter. Korrekt skrivna texter med intressant innehåll, relevant information och med rätt frekvens av sökord och användandet av rubriker. Följt av en tydlig Call to Action.

En duktig sökmotorkonsult tittar även på konverteringsoptimeringen på en sida. Har man en stor mängd trafik till sin sida är det ofta ganska smart att få fler att konvertera istället för att försöka dra mer trafik. Då kan man öka effekten omgående utan att jobba ihjäl sig. 

Varför anlita en Sökmotorkonsult? 

Majoriteten av det man gör på Google är gratis. Undantaget Google Ads där man betalar per klick. Det finns guider om allt på internet men värderar man tid som valuta inser man ganska snabbt att det kan bli dyrt att göra allt själv. Det första man gör på ett sökuppdrag är att analysera den befintliga sidan och titta på de stora bitarna. Det arbetet görs ganska snabbt och betalar tillbaka sig under ganska kort tid. 

Man kan ta in en sökmotorkonsult för att enbart leverera en analys och råd som man bör åtgärda på sin sida. Alternativt att man låter den personen göra analys och teknisk optimering på en gång. Innehållsoptimering tar lite längre tid men det är ofta lönt att ta in en person som kan ge dig riktlinjer och ramar att hålla sig inom. Eller som bara ger dig en guide till hur man bygger en landningssida.

Anlita oss som Sökmotorkonsulter

Vi tror på transparens och öppna kort. Sökmotorbranschen har historiskt fört med sig lycksökare som kanske inte alltid levererat det som utlovats. Det som kännetecknar oss är bland annat.

  • Inga bindningstider

  • Öppen redovisning av allt vi gör

  • Gratis första analys. 

Sökmotoroptimering är inget hemlighetsmakeri utan vi jobbar med din hemsida för att du ska få mer kunder. Ingen magi men oftast väldigt effektivt. Ge oss en domän och vi ska ge dig fler kunder.