SEO konsult

Dator vid fönster_1500x1000px.jpg

När du behöver en duktig sökmotorkonsult

Raqs är en SEO-konsult i Stockholm som arbetar med sökmotoroptimering, hemsidor och annonsering i Google Ads. Vi har en bred kunskap inom kommunikation och den digitala världen. Utifrån det bygger vi lönsamhet för dig och ditt företag. 

Som SEO-konsult är det vårt jobb att arbeta för att få dig att synas högt i Googles sökresultat. Hur gör vi det då? Först och främst är det vårt jobb att hitta de sökord och de sökfraser som är värda att jobba med. Då måste vi dels ta hänsyn till vad ditt företag arbetar med och vad du vill synas på, dels vilka ord och fraser det finns tillräcklig sökvolym för att det ska vara värt arbetet samt även hur konkurrensen ser ut för varje ord och fras.

Arbete med en landningssida

När vi har klart för oss vilka ord och fraser vi ska arbeta med tar vi tag i att göra det praktiska arbetet som SEO-konsult. Det involverar att skriva en text som har tillräckligt mycket bra information för att dina besökare ska uppskatta den, och har tillräckligt många ord för att Google ska uppskatta den. Det involverar också att bygga upp en landningssida som är snygg, lätt att ta till sig och har en tydlig call to action, det vill säga en väg för besökaren att ta sig vidare och göra det ni vill. 

SEO-arbete med en site

En SEO-konsult behöver också jobba med hela siten för att nå framgång. Vi behöver se till att alla viktiga element är på plats och är utformade på ett sätt som gynnar sökmotoroptimeringen. Bland annat behöver sidan:

  • ha en sitemap

  • vara responsiv

  • vara snabb

  • ha titlar och rubriker

Innan vi kan anpassa och justera hemsidan i sin helhet gör vi en grundlig analys av sidan för att veta vad det är vi behöver arbeta med. För det arbetet har vi en mängd verktyg som mäter sidans alla delar och element. Det är inget hokuspokus eller hemligheter och vi utbildar dig gärna i verktygen om du själv vill hålla koll på hur din sida mår. 

Behöver du en SEO-konsult?

SEO-konsult hjälper dig synas

Det är få företag som utan arbete kommer högt upp i Googles sökresultat, många gånger ligger det mycket arbete bakom att ranka högt på Google. Mycket kan man göra själv, men för att komma riktigt högt och vara en sida som Google anser vara bra behöver man ofta ha så bra innehåll att andra sidor väljer att länka till en. Det är här det kan börja bli riktigt knepigt och då du kan behöva en duktig konsult från en SEO-byrå. Det kallas SEO off page-arbete och innebär inte bara att se till att få andra sidor att länka till sidan, det innebär att bra sidor länkar till ens egen hemsida.

SEO konsult i Stockholm

Vill du ha hjälp är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Raqs. Vi börjar gärna med ett förutsättningslöst möte där vi förklarar lite närmare vad vårt erbjudande till dig innehåller. Vi finns centralt i Stockholm och bjuder dig gärna på en kopp kaffe medan vi pratar närmare om din digitala närvaro och strategier för hur vi ska nå högre synlighet och lönsamhet för ditt företag. 

Välkommen till Raqs webbyrå och SEO-konsult!