Hemsida och SEO från Eniro – en bra idé?

Eniro hemsidor seo.jpg

Eniro har alltså börjat erbjuda hemsidor och digital marknadsföring till sina kunder. Från att ha varit en karta och en plats man hittade företagsuppgifter på ska man nu alltså låta dem sköta allt inom den digitala marknadsföringen. Du som bor i Stockholm har säkerligen sett Eniros annonser med följande budskap.

  • Javascript & CTR – Slipp om du vill

  • Uppdatera hemsidan – Slipp om du vill

  • Facebook Ads – Slipp om du vill.

Men är det verkligen så klokt att låta Eniro sköta din marknadsföring?
Innan du skriver upp på något bör du ställa dig följande frågor.

Är min framtida leverantör kompetent inom hemsidor, Google Ads och digital marknadsföring?

En hemsida ska leva länge med dig och förhoppningsvis generera kunder till dig över en lång period. Pratar jag och min leverantör samma språk och förstår den mina behov? Är den som ska jobba med dig certifierad och insatt i sökmotoroptimering samt konverteringsoptimering är det en bra grund.

Får jag en långsiktig kontaktperson med kontinuitet i arbetet?

Inget illa om Eniro men vår erfarenhet är att det har varit en extrem personalomsättning på det företaget de senaste åren. Det finns således risk att de fyller på med nya människor snabbare än ni hinner sätta en långsiktig plan och följa upp på den.

Om jag vill avsluta abonnemanget, kan jag gå till någon annan med min data?

Vi förespråkar att man ska vara fri att röra sig mellan byråer och människor med sin hemsida, annonsering och samtliga uppgifter. Det händer saker snabbt i den digitala arenan och det som gällde igår är inte alltid kompatibelt imorgon. Säkerställ att verktyget som hemsidan byggs i finns kvar, annonserna som skapas kan hanteras av vem som helst och att ni inte blir uppbundna i långa avtal.

Finns Eniro kvar en överskådlig tid?

Eniros börskurs de tre senaste åren

Eniro är börsnoterat på svenska börsen så alla siffror om företaget är offentliga. De senaste åren har börskursen gått från 55 kr till 1,50 kr. Ett tapp på 97%(!). Handeln i aktien är extremt tunn vilket ytterligare ökar risken neråt. Dessutom har företaget varit nära konkurs ett flertal gånger och har skulder i miljardklassen. Man har även ställt ut preffar för att säkra lite pengar. Är det en långsiktig och stabil partner som du kan förlita dig på?

Kan samma person sköta SEO och SM?

Att annonsera på sociala medier såsom Facebook, Instagram eller LinkedIn och på Google är två skilda grenar och kräver olika kompetenser. Därför håller vi oss till Google och se till att jobba med andra proffs på sociala medier. Hur jobbar Eniro med dessa frågor och får du i så fall flera personer som jobbar med din annonsering?

Slutsats kring hemsidor från Eniro:

Eniro är ett starkt varumärke som många har en relation till. Känner du förtroende för Eniro och att de kan leverera fler kunder till dig är det bara att skriva upp sig på deras tjänster. Känner du dig minsta tveksam är du välkommen att höra av dig till oss. En webbyrå som har kunskaper i både hemsideskapande och de rätta SEO-kunskaperna. Vi hjälper dig med en ny hemsida, annonsering på Google eller bara skriva nytt content till din befintliga hemsida.

Hoppas vi hörs.


 

Hasan Fransson

Digital strateg och sökspecialist

Hasan Fransson bäst på SEO.png
 

Fler inlägg från bloggen

Hasan FranssonComment