hur blir man rik.jpg
 
 

Hur blir man rik?

Självklart finns det ingen snabb lösning till hur man blir rik. En av hörnstenarna för rikedom är dock att titta på sina kostnader och se till att det finns ett överskott varje månad. En sak som förbryllar mig rätt ofta är människors längtan till semestern. Hur kan så många människor längta till semestern så ofta men göra så lite för att få mer ledighet? För rikedom handlar ofta om möjligheten att få mer tid att göra det man själv vill.

Det finns ett superenkelt knep att få mer ledighet, alla kan göra det och det kräver lite i uppoffring. Gå ner i kostnad per månad.

Låt oss ta bilen som exempel då den ofta är hushållets största utgift efter boendekostnaden. Oavsett hur man räknar kostar en äldre bil runt 5000:- per månad att äga och driva runt. Ju nyare bil, desto dyrare månadskostnad, enkel matematik. På ett år har bilen således kostat dig 60000:- i skattade pengar.

När jag känner mig rik

Jag behöver 15000:- per månad för att leva ett roligt liv och kunna göra de saker som jag vill samt känna mig rik. Det är inget lyxliv men jag lever heller inget liv i misär. Lite kultur, lite middagar, mycket familj och vänner samt en hel del naturupplevelser.

För att kunna leva och bo under 4 månader behöver jag alltså 60 000:- Pengar som du kan spara in enkelt varje år på att inte ha bil. Då kan du alltså vara ledig 4 månader per år utan att behöva inkomst. Självklart kommer du behöva öka upp kostnaden för övrig transport i hushållet men säg att du köper 2 helårs kort på det kommunala färdmedlet så kommer du ner till 3 månaders ledighet.

De 3 månaderna kan du vara på landet, påta i trädgården, läsa böcker eller spendera utomlands för att få ner kostnaden per månad ytterligare. Du slipper sitta i bilköer och dessutom förbättrar du vår gemensamma miljö. Vad är rikedom om inte det?

Är bilen så viktig för dig att den rättfärdigar 3-4 månaders arbete per år? Lurar du dig själv att du måste ha bil för att alla andra har det?

Investera överskottet

Det enklaste sättet att bli rik är att använda sig av ränta på ränta effekten. Världens sjätte underverk som kommer göra att du kommer få mer tid så länge du vågar vänta på tiden.
60 000:- på 11 år är 660 000:- Utan avkastning. Skulle du däremot placera pengarna och använda en genomsnittlig avkastning skulle du nå 1 miljon kronor efter 11 år.

Vill du själv räkna ur hur lång tid det tar dig att bli miljonär kan du använda Jans ränta på ränta kalkylator.

Ps: Jag jobbar med att automatisera ditt liv och ditt arbete. Dessutom bygger jag konverterande hemsidor. Vill du få mer tid så att du kan få mer pengar och i slutändan bli rikare så äter jag gärna en lunch med dig. Det hela handlar om att jobba smartare, inte mer.

Pps: Ett hett tips är att automatisera din försäljning så att du kan fokusera på det viktiga i livet. Ett sätt är att skapa en försäljningsloop som automatiskt genererar pengar till dig. En av grunderna till den loopen är en landningssida som konverterar dina besökare till att bli kunder.