Kanna och dator_1500x1000px.jpg

SEO marknadsföring Sverige

Vi hjälper dig att synas bättre genom SEO marknadsföring i Sverige. Eftersom vi bor i ett litet land är det lättare att synas för sökningar inom landets gränser. Målgruppen är mindre än om man riktar in sig på hela världen, men det är absolut inte lika mycket konkurrens om sökorden och -fraserna. Därför har du som levererar produkter och tjänster till kunder inom Sverige en stor möjlighet att synas genom SEO marknadsföring i Sverige. 

Vad är SEO marknadsföring?

SEO står för search engine optimization som på svenska blir sökmotoroptimering, eller det lite förkortade sökoptimering. SEO marknadsföring handlar om att synas när potentiella kunder och besökare söker på, för dig, relevanta ord och fraser på Google. Det är marknadsföring i rätt tidpunkt, då de potentiella kunderna letar efter just dina produkter och tjänster. De kan självklart vara så att de fortsätter leta runt på nätet för att hitta fler leverantörer att jämföra dina produkter och tjänster med. Det är med andra ord inte helt självklart att du har en ny kund bara för att du syns högt upp i Googles sökresultat. Men det som är helt säkert är att du absolut inte får en ny kund om du inte syns i sökresultatet. 

Varför SEO marknadsföring?

Det är få företag förunnat att vara top of mind hos människor och det kräver en stor summa pengar i marknadsföring. Är du inte ett företag som på förhand är välkänt av kunderna och som många söker sig till specifikt är det än viktigare att vara ett av de alternativ som dyker upp när någon söker efter produkter eller tjänster som finns i din portfölj.

Vad behövs för bra SEO marknadsföring?

  • Du behöver komma högt i Google sökresultat, och med högt menar vi på förstasidan.

  • Du behöver ha en bra landningssida.

  • Du behöver ha relevant information för besökaren. 

Allt detta hjälper vi dig med. Vi vet vad som krävs för att komma högt i Googles sökresultat, vi har kunskapen och erfarenheten som krävs för önskade resultat, och vi vet hur man ska utforma en landningssida som gör att du får kontakt med dina potentiella kunder.

SEO marknadsföring Sverige

Marknadsföring i Sverige

Genom att marknadsföra dig med den svenska marknaden som målgrupp har du begränsat dig på ett tydligt och bra sätt. Ibland kan det till och med vara bra att begränsa sig än mer i sin marknadsföring på nätet. Det betyder inte att du begränsar dig i din potentiella kundkrets, bara att du tar ett område i taget för att komma högre i lite smalare sökningar. Det är till exempel bättre att komma på förstasidan på Google för sökningen “Persienner Nässjö” än att komma på tionde sidan för sökningen “Persienner”. Det tidigare är en mycket smalare sökning med färre sökningar per månad, och därmed färre potentiella kunder. MEN att finnas på Googles tionde sida kommer inte att ge dig några kunder. Däremot kommer en placering på förstasidan för “Persienner Nässjö” ge dig besök av en stor andel personer som har gjort sökningen. Inget hindrar dig sedan att arbeta dig igenom hela Sverige med smala sökfraser för att få in det antal kunder du vill ha. 

Varmt välkommen att höra av dig till oss på Raqs, en seo byrå, så förklarar vi mer kring SEO marknadsföring i Sverige.