Hej.jpeg
 

Hej

Enligt en studie av det svenska språket är “hej” vår vanligaste hälsningsfras. Det finns varianter av hej såsom “tjena”, “goddag”, “hallå” eller bara en dubbelvariant av “hej” – “hejhej”, men ett “hej” är det absolut vanligaste ordet vi använder för att hälsa på varandra. Men det kan ju faktiskt också vara ett sätt att säga “hej då” på. Ett “hej” tillsammans med en höjd arm i en vinkning innan man går vidare är ett sätt att säga “hej då” på.

“Hej” säger barn

Hej är ofta ett av de första ord som många barn lär sig och sedan använder flitigt. Det kan också vara något som de överanvänder och hälsar på allt och ingen, välkända som okända personer. En del personer verkar uppskatta ett hej från barn medan andra verkar tycka att det inte finns någon charm i det. Men kanske skulle vi ta efter barnen lite och använda “hej” lite oftare. Det sägs ibland att svenskar är världens ensammaste folk, med flest singelhushåll och en stor individualism. Kanske kunde ett flitigare användande á la barn vara ett sätt att börja ändra och bryta ensamhetsnormen. För individualism behöver ju inte betyda ensamhet.

Säger du “hej” till busschauffören?

Detta finns det starka känslor kring, ska man säga hej eller inte när man går på en buss. De flesta i större städer verkar inte tycka att det behövs ett “hej” när man går på en buss och säger, kanske helt riktigt, att det skulle bli oerhört jobbigt för busschauffören att hälsa på precis alla som går på en buss. Majoriteten av personerna som går på en buss i vår största stad Stockholm läser av sitt resebevis och går på utan att ens titta på busschauffören. Men samtidigt hälsar de flesta med ett “hej” på personen som sitter i kassan i den lokala livsmedelsbutiken när de ska betala sina varor. Vari ligger skillnaden? Rimligtvis borde kassapersonalen hälsa på ungefär lika många som en busschaufför under en arbetsdag, kanske till och med fler eftersom det ändå finns ett maxantal för hur många personer som får vara på en buss samtidigt.

Säg hej till oss

När du ändå är här så säg hej till oss. Vi hjälper dig nå fler kunder som vill säga hej till dig.
Du kanske haft flera företag som sagt hej hej till dig den senaste tiden eller så vill du bara heja på flera som kan bli värdefulla för ditt företag.

Vi hörs.

Hej!