Grafisk formgivare Stockholm.jpg

Grafisk formgivare – Art director, AD, Stockholm

Söker du en grafisk formgivare eller art director i Stockholm? Då har du kommit rätt. En bra art director är så mycket mer än en grafisk designer. En AD tar fram hela grafiska koncept för din verksamhet, din nya produkt eller ditt varumärke. Art directorn är den som ser till att det finns en tanke och kontinuitet i bildspråket, som hittar bilder och färger som kommunicerar exakt det ni vill, som tar fram ett passande och talande typsnitt, och ser till att alla grafiska element används på rätt sätt.

En bra art director kan ibland göra att dina kunder stannar upp och häpnas över illustrationer eller bilder, medan de andra gånger inte alls märker av AD:ns jobb – för att målet är att upplevelsen bara ska vara smidig och trygg utan att väcka så stor uppmärksamhet. Allt beror på situationen och vad målet är. En dålig art director märks tyvärr desto tydligare, den efterfrågade känslan uteblir och man når inte i mål med sin annons, hemsida eller vad det än må vara. Se med andra ord till att anlita en Art Director som har både helhetsperspektivet såväl som ögat för detaljer.

Att hyra in en frilansande art director i Stockholm

En del företag väljer att anställa en art director på heltid inhouse. Om du regelbundet lanserar nya produkter eller ditt företag producerar mycket annonser, produkter med grafiska element, gör många event eller producerar en tidning, kan det vara en klok idé att ha en person anställd på heltid. Men om du behöver använda ett proffs tillfälligt, för framtagande av produktdesign eller webbdesign, kan en frilansare vara mycket mer fördelaktigt.

Vi hjälper dig bland annat med:

  • Säljande webbdesign till hemsidor

  • Framtagande av logotyp

  • Grafisk profil med rätt känsla för ert företag

  • Grafisk design till broschyrer, tidningar, annonser och mycket mer

Exempel på grafisk design i Stockholm

Vad gör en art director? 

En art director börjar arbetet med att förstå ditt varumärke. En öppen dialog skapas mellan dig och din AD och det innebär ofta ett startmöte där vi går igenom dina behov. Att förstå ditt varumärke i den produktbild som du försöker odla är avgörande innan jobbet drar igång.

Art directorn ger dig konkurrensfördelar

Ett proffesionellt, enhetligt och snyggt utseende är så klart något som gör att du som företag upplevs mer seriöst och kompetent. Det betyder att om du tar din grafiska profil och tar hänsyn till att allt kommunicerar så har du en fördel jämfört med dina konkurrenter som inte tänker på alla delar i sin kommunikation. Om du är ett uppstartsföretag och du behöver skapa förtroende hos dina kunder, kan ha en art director eller grafisk formgivare hjälpa dig att producera förpackningar, en webbplats eller en grafisk identitet till ditt varumärke som är effektivt och konkurrenskraftigt från start.

Vi hjälper dig hitta rätt art director

Vi som webbyrå i Stockholm samarbetar med flera kompetenta och erfarna art directors. Vi kan dessutom hjälpa dig med SEO i Stockholm vilket är av yttersta vikt för att din hemsida ska synas och få besök av potentiella kunder.